+ Meer informatie

Identiteit dode man Amersfoort bekend

3 minuten leestijd

AMERSFOORT - De man die op 16 september op de kruising van de Magelhaenstraat en de Beringstraat in Amersfoort levenloos werd aangetroffen, blijkt een 40-jarige Amerikaan te zijn. Dat is gisteren bekendgemaakt. De man is door familie in Spanje als vermist opgegeven. Via Interpol is de link met de gevonden man gelegd. De man is aan de hand van foto's door familieleden herkend. Het lichaam wordt aan hen overgedragen.

Assen tegen bioscoop bij circuit

ASSEN - De gemeente Assen verzet zich tegen de plannen voor een bioscoop en een discotheek bij het TT-circuit. Een bioscoop hoort volgens wethouder T. Verdegem thuis in het stadscentrum en een discotheek is op het afgelegen circuit sociaal ongewenst. Een projectontwikkelaar wil er tevens een hotel, een evenementenhal, een slipschool, een kartbaan en diverse horecavoorzieningen vestigen. Het vermaakcentrum moet mensen uit het hele land naar Assen lokken.

Resten gevonden van huizen Beekbergen

BEEKBERGEN - Tijdens een proefsleuvenonderzoek op de locatie van een nieuw te bouwen multifunctioneel centrum aan de Dorpstraat in Beekbergen zijn de resten van twee huizen, zogenaamde plattegronden, gevonden. Dat is gisteren bekendgemaakt. De ene plattegrond dateert uit de 11e eeuw, de andere uit eind 14e, begin 15e eeuw. Nog niet eerder werd in Beekbergen een dergelijke vondst gedaan.

Ede trekt geld uit voor legionellabestrijding

EDE - Het college van Ede trekt ruim 1,6 miljoen euro uit om de gemeentelijke gebouwen legionellavrij te krijgen. Ook de zwembaden in de gemeente vallen onder de maatregel. Het geld is onder meer nodig voor aanpassingen aan de gebouwen. Behalve het eenmalige bedrag zal jaarlijks 100.000 euro geïnvesteerd worden.

Kinderontvoerder aangehouden in België

EMMEN - Een 34-jarige man uit Emmen is gisteren in België aangehouden. De man ontvoerde anderhalf jaar geleden zijn zoontjes Tim (4) en Pascal (3) naar Zuid-Amerika. De kinderen waren bij de arrestatie in zijn gezelschap. Hun moeder, Aneta Szadkowska uit Assen, is gisteravond naar België gereisd om met haar kinderen te worden herenigd. De ontvoerder wordt uitgeleverd aan de Nederlandse justitie. Hij is bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel wegens het onttrekken van kinderen aan de voogdij van de moeder.

Gemeenten willen bedrijven aantrekken

HOOGEVEEN - Zes gemeenten in Zuidwest-Drenthe en Noord-Overijssel gaan samenwerken om nieuwe bedrijven aan te trekken. Het zijn Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Westerveld, Staphorst en Steenwijk. De gemeenten menen afzonderlijk niet in staat te zijn om de aanwezige kansen voor economische ontwikkeling te benutten. De belangrijkste rol is weggelegd voor Hoogeveen, Meppel en Steenwijk, waar regionale bedrijventerreinen komen tot een oppervlakte van 120 hectare. Het project loopt tot 2010 en wordt gesteund door de beide provincies en de kamers van koophandel.

Bandenopslag in Kampen moet weg

KAMPEN - Een illegale bandenopslag in Kampen moet binnen drie weken zijn ontruimd door de eigenaar van het terrein en de eigenaar van de banden. Dit heeft de provincie gisteren bekendgemaakt. Op het terrein woedde in september een grote brand. Bewoners van een huis naast de opslag moesten hun huis uit. Volgens de politie lagen er honderdduizenden banden op het terrein. Als de eigenaren niet binnen een week zijn begonnen met de ontruiming, neemt de provincie deze op zich. De kosten zijn dan wel voor de eigenaren.

Meisje lastiggevallen door schennispleger

ZALTBOMMEL - Een 16-jarig meisje uit Zaltbommel is gisteren lastiggevallen door een schennispleger. Dat gebeurde toen ze bezig was met schoonmaakwerkzaamheden in een bedrijf aan de Wielkamp. Collega's van het meisje hebben de politie ingeschakeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.