+ Meer informatie

Eet meer zink!

2 minuten leestijd

Vanwege een zinktekort in mijn bloed moet ik veel vis eten. Kunt u mij vertellen welke etenswaren ook veel zink bevatten? Antwoord: Zink komt volgens de voedingsdeskundigen onder meer ook voor in vlees, schaal- en schelpdieren, volkoren-graanprodukten, noten en zuivel. Maar overdrijf het nu niet zodanig dat u binnenkort te véél zink, kwik en andere metalen in uw lichaam hebt, want dat is ook niet de bedoeling van uw arts. Houd u liever precies aan zijn advies. Het gaat vooral om het juiste evenwicht.

Ik kom opeens tot de ontdekking dat spelletjes doen met de kinderen zo langzamerhand geen verplicht nummer meer is. Een jaar geleden moest ik manoeuvreren om hen te laten winnen, of om in ieder geval te zorgen dat het gelijk spel werd. Stiekem acht plaatsen vooruit in plaats van zeven, zodat ik op de straat van Dolf kwam. Of Hilleke aanstoten met Rummikub omdat ze een mogelijkheid over het hoofd had gezien. Intussen wint ze nu moeiteloos en zijn de rollen wel eens omgedraaid, want een echt gezelschapsspelenmens ben ik nog steeds niet. M'n eerste neiging als 's avonds de rust is weergekeerd, is te genieten van de stilte als de kleintjes slapen en de tweede neiging op de zeldzame momenten dat ik niets anders te doen heb, is een boek grijpen. Maar de herinneringen aan de warme, sfeervolle avonden van vroeger dringen zich op als de kinderen om een spelletje vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.