+ Meer informatie

CGB distantieert zich van politiek

1 minuut leestijd

ERMELO - Het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB) zal zich de komende tijd zorgvuldig onthouden van standpunten in politieke en maatschappelijke kwesties. Aldus CGBvoorzitter ds. R. van den Berg in het eerste nummer van het CGB-contactblad, dat vier keer per jaar gaat verschijnen.

Het CGB wil het gereformeerd karakter van de Gereformeerde Kerken in Nederland versterken. Het bestuur heeft zich de afgelopen tijd uitvoerig bezonnen op de vraag welke strategie de beste kansen biedt om die doelstelling te bereiken. Daarbij is vastgesteld dat geen getto-mentaliteit moet worden gekweekt. Het CGB wil uitdrukkelijk binnen de Gereformeerde Kerken werken en geen kerkje binnen de kerk worden. Het CGB wil mensen via geschriften en gesprekken van de juistheid van zijn visie trachten te overtuigen. Het zal de harde confrontatie met tegenstanders zo veel mogelijk uit de weg gaan zonder zijn eigen geluid te verzwakken. Het wil meer invloed krijgen, maar het denkt dat de „stille kracht van het getuigenis en het gesprek" daarbij meer mogelijkheden biedt dan het maken van een vuist of felle kritiek op allerlei instellingen.


Het CGB is bezorgd over de geringe aantrekkingskracht van de kerk voor jongeren. Het overweegt daarom een stuurgroep van jongeren op te richten, die zich gaat bezighouden met activiteiten voor jongeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.