+ Meer informatie

Artsenbond verbaasd over PvdA

Abortusvoorstellen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het Nederlands artsenverbond heeft met verbazing kennis genomen van de nieuwe abortusvoorstellen van de PvdA, die een volledig vrije abortus beogen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Voor ingrepen na die periode zou in grote lijnen de VVD-regeling kunnen gelden, aldus het compromisvoorstel van de socialisten.

In een verklaring zegt het artsenverbond zaterdag dat er bij het PvdA-voorstel sprake is van „opmerkelijke discriminatie". Het artsenverbond stelt dat ook tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap een abortusingreep gevaarlijk is. Het verbond wijst erop, dat onlangs nog prof. Kirchhof uit Göttingen op een gynaecologencpngres in Wiesbaden sprak over het ,,onverwacht en schrikbarend hoge percentage nadelige gevolgen" van abortusprovocatus op lange termijn.

„En voor het kind is voor deze drie maandengrens abortus even dodelijk als daarna", aldus het artsenverbond. „Vrijgeven van abortus betekent wegnemen van de wettelijke bescherming van de ongeborenen. Dit is in tegenspraak met de grondwet die aan ieder een gelijk recht op bescherming van zijn leven toekent."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.