+ Meer informatie

Het fotografieboek

1 minuut leestijd

In het nieuwe fotografieboek wordt na de inleiding de geschiedenis van de fotografie besproken. Een belangrijk onderdeel. Als je iets van de geschiedenis weet, krijg je een beter technisch inzicht. Dit komt van pas bij het lezen van het hoofdstuk „Hoe de camera werkt". Hierin worden de algemene cameraprincipes besproken.

Verder komen aan de orde: de compositie van de foto, beter foto's zien, de donkere kamer, etc. Erg belangrijk is natuurlijk ook het gedeelte over de keuze en het gebruik van de apparatuur. Achterin het boek is behalve een stukje over filmmateriaal en een register, een verklarende woordenlijst opgenomen.

Een zeer geschikt boek, ook voor de hobbyist. In het boek worden alle aspekten van zwart-wit, kleurenfoto's en dia's besproken. Het is technisch goed verantwoord en fraai uitgevoerd met 850 foto's en tekeningen. Er is echter één maar: waarom moet ook in dit boek weer een apart hoofdstuk aan de naaktfotografie worden gewijd. Wij zien uit naar een zelfde boek maar zonder dit onderwerp.

N.a.v. ,,Het fotografieboek" door John Hedgecoe en Gert Ebeling. Uitgeverij L.J. Veen, Wagening; 256 blz. prijs f 57,50

J.A.N.M.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.