+ Meer informatie

ÊÊÊ/Kk

1 minuut leestijd

Brood en kaas. Mama praat Frans. Geeske verstaat er niets van. Maar het klinkt wel leuk. Geeske wil later ook Frans leren. Dan gaan ze weer naar huis. Nu moeten ze klimmen. Tegen de heuvel op. De zon schijnt. Het is zo warm'. Kunnen we niet even rusten? vraagt mama. Dat is goed, zegt papa. Ze stoppen bij een bankje. Ik heb zin in iets lekkers, zegt Gijs. Ik ook, zegt Geeske. Mama rommelt in de tas. Perziken. Mama heeft perziken gekocht. Wie wil een perzik? Ik, zegt Gijs. Ik, zegt Geeske. Allemaal een perzik. Mama pakt de zak. Een papieren zak. Ze houdt hem hoog in de lucht. Wie wil er een perzik? Krrraaaakkk... doet de zak. Daar rollen de perziken over de grond. Zo de berg af. Papa springt overeind. Hij pakt er gauw een paar. De anderen rollen al naar beneden. Papa gaat er achter aan. Voorzichtig klimt hij naar beneden. Tussen de rotsen. Gijs mag mee helpen. Ze vinden er nog een heleboel. Genoeg voor allemaal. Bon appetit, zegt mama. Dat betekent: Eet smakelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.