+ Meer informatie

Liedboekdag in Oude Kerk Amsterdam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Voor de derde achtereenvolgende maal wordt op zaterdag 13 juni in de Oude Kerk in Amsterdam de jaarlijkse liedboekdag gehouden.

Centraal staan deze maal liederen van hedendaagse dichters en componisten die in de gemeenten minder bekend zijn. Zij worden toegelicht en ingestuurd door de componisten zelf. Medewerking aan deze liedboekdag wordt verleend door Adriaan C. Schuurman, Jan van Biezen, Jan Boeke, Gerrit de Marez Oyens en Wim Kloppenburg.

Vocale en instrumentale medewerkers zijn de Matinen Cantorij uit Amsterdam, een blazersensemble uit Oisterwijk en de organisten Kees van Eersel en Cor de Jong.

De jaarlijkse liedboekdag wordt sinds de ingebruikneming van het liedboek in 1975 georganiseerd door de commissie voor de kerkmuziek van de Nederlandse Hervormde Kerk. Tijdens de liedboekdag worden de liederen op velerlei wijzen uitgevoerd. Eenstemmig, meerstemmig, met of zonder begeleiding van orgel en koperblazers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.