+ Meer informatie

Vakantieverkeer gecontroleerd

ZAANSTAD (ANP)

1 minuut leestijd

De politiekorpsen van Zaanstad, Purmerend en het rijkspolitiedistrict Amsterdam hebben gistermiddag, de eerste dag van de bouwvak, controle uitgevoerd op het zogenoemde recreatieverkeer op de A.^ tussen het Klaverblad Zaandam en de afslag Oostzaan. Auto's met caravans en aanhangers werden op de vereiste papieren en op overbelading gecontroleerd.

In totaal zijn 77 voertuigen naar de kant van de weg geleid. Van die 77 bleken zeventien caravans en aanhangers overbeladen. De bestuurders mochten hun weg vervolgen nadat ze hun lading in orde hadden gebracht. Verder deelde de politie om diverse redenen 38 waarschuwingen uit.

Op de Nederlandse wegen was het volgens de Algemene Verkeerscentrale in Driebergen gisteren in de vooravond betrekkelijk rustig. Ook bij de grens met Duitsland en Belgiƫ was er geen sprake van grote drukte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.