+ Meer informatie

"Beek" boekt minder gunstige resultaten

1 minuut leestijd

BEEK (ANP) - De politieke verwikkelingen in Joegoslavië hebben ertoe geleid dat vanaf de luchthaven Maastricht in Beek geen vakantiechartervluchten meer naar dit land worden uitgevoerd. Voorheen waren dit er nog een paar per week.

Directeur W. Jense van de luchthaven voerde dit voorbeeld gistermiddag aan als verklaring voor onverwachte dalingen van het,,aantal passagiers. Tijdens de Golfoorlog was Turkije veel minder in trek, nu Joegoslavië.

Soortgelijke niet te voorziene omstandigheden zijn er verleden jaar debet aan geweest dat Maastricht Airport toen een terugval te zien gaf. Vooral wat het vrachtvervoer betreft. Dat daalde met circa 9 procent tot 50.(XX) ton. Minder fors was de achteruitgang van het aantal passagiers. Dat liep terug van 309.000 in 1989 tot 307.000 verleden jaar.

De terugval is te wijten aan enerzijds de opheffing van de lijndienst van Virgin op Londen en de teruggelopen vakantiechartervluchten. Anderzijds, vooral wat het vrachtvervoer betreft, aan een reorganisatie bij het koeriersbedrijf Emery, „de grootste klant van luchthaven Maastricht". De totale omzet bedroeg in 1990 bijna zestien miljoen gulden. De lasten stegen met rond anderhalf procent, zodat uiteindelijk een verlies overbleef van circa vijf miljoen gulden. Dit wordt grotendeels gedekt door een bijdrage van de aandeelhouders voor bijna vijf miljoen gulden. Het restant komt ten laste van het eigen vermogen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.