+ Meer informatie

CoMiité tol behoud veer Oehten-Druten hioudit bijeenkomst in Ochten

1 minuut leestijd

OCHTEN — Op maandag 19 augustus 1974, zal te 20.00 uur in „Het Centrum" te Ochten een bijeenkomst worden gehouden waarop het „Comité tot behoud van het Veer Ochten - Druten" de bevolking van zowel De Betuwe als van het land van Maas en Waal zal informeren over de activiteiten die het sedert zijn oprichting heeft ontplooid in het kader van het behoud van de veerverbinding tussen de beide Waaloevers.

Het comité stelt zich verder voor tijdens deze bijeenkomst aan de hand van cijfers een overzicht te geven van de financiële consequenties die, zowel voor particulieren als voor bedrijven die regelmatig van de pont gebruik maken, uit een eventueel wegvallen van de veerverbinding tussen Ochten en Druten zullen voortvloeien.

Het „Comité toh behoud van het Veer Ochten-Druten" is ontstaan naar aanleiding van de plannen van het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland om op zo kort mogüejke termijn een einde te maken aan de veerdienst Ochten-Druten ten gunste van een monopolie-positie voor de per 1 juni van dit jaar in gebruik genomen Prins Wülem Alexanderbrug nabij Wamel, welke hruig het karakter draagt van een door particulier Initiatief tot stand gekomen tolbrug.

Het „Comité tot behoud van het Veer Ochten-Druten" wil zijn doelstellingen niet trachten te realiseren door het voeren van zogenaamde „harde" acties, maar zal waar mogelijk de weg van het overleg bewandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.