+ Meer informatie

55

2 minuten leestijd

beeld om het contact met de burgerbevolking te vergroten. Met dat doel worden in de zomer vanuit,het PMT natuurfietstochten georganiseerd. En tijdens een open dag kon de plaatselijke bevolking ook een kijkje nemen in een tehuis.

Koud water ^

Er is in de loop der jaren veel veranderd. Toch houdt het PMT volgens mevrouw Stigter dezelfde centrale plaats van vroeger. „Ik geloof dat een jongen kijkt waar hij gastvrij ontvangen wordt en waar het gezellig is. Wij zijn misschien de eersten die op een dag tegen de jongens lachen. We hebben een heel grote huiskamer, waar iedereen welkom is". Daardoor valt er ook wel eens een vloek in het PMT. „Hé joh, niet zo achteruit bidden", zegt Stigter dan. „Meestal begrijpen ze wel wat ik daarmee bedoel".

„We hebben de opdracht om te getuigen. Maar dat is wel eens moeilijk. Je kunt de jongens niets opdringen, maar er is wel altijd de mogelijkheid om kennis te nemen van de Bijbel. Soms zeggen ze iets waarop je kunt inhaken. Goede gesprekken heb je vaak tegen sluitingstijd. Als de meesten al weg zijn, komen ze los. En dan heb je soms onverwachts nog heel goede gesprekken. Maar het gebeurt ook wel dat het in drie weken niet voorkomt", zegt mevrouw STigter.

„Een PMT is toch heel zinvol. Het gaat er niet om dat wij veel werk doen, maar dat we die beker koud water geven. Ik ben ervan overtuigd dat het een stukje is van het werk in Gods Koninkrijk, hoe gebrekkig misschien ook gedaan".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.