+ Meer informatie

Vele honderden lezers waren een dag te gast bij Terdege

2 minuten leestijd

Zo'n 1500 mensen waren op twee zaterdagen te gast bij Terdege; globaal de helft in Rhenen en de helft in Sliedrecht. Samen zingen, samen luisteren naar de predikanten, genieten van de prachtige muziek en de tijd nemen voor onderling contact. Een fotoverslag van twee fijne familiedagen.

De sfeer op de beide dagen was heel ontspannen. Er was geen crèche, maar toch hepen er heel wat kinderen rond van peuterleeftijd. Jong en oud luisterde met aandacht naar de lezingen en naar de prachtige muziekstukken. Vooral de panfluit oogstte veel waardering.

Ds. R. van Kooten hield een inleiding over de de sjofar, ook wel bazuin of ramshoorn genoemd. Het was een unieke ervaring om dit bijbelse instrument bovendien te horen en te zien. Mies Vreugdenhil declameerde enkele gedichten rond een bepaald thema. In Rhenen was dat "De goede strijd" en in Sliedrecht "De onberouwelijke keus".

Jouw vragen
's Middags gunde ds. Van Kooten zijn hoorders een kijkje achter de schermen van "Jouw vragen". Er is veel meer nood in de gereformeerde gezindte dan we ons bewust zijn. Dat merk je niet zo zeer in de kolommen van Terdege, maar wel aan de vele reacties die er binnenkomen bij de redactie en bij de medewerkers. Naar aanleiding van de korte inleiding kwamen er flink wat vragen binnen. De tijd was helaas te kort om ze allemaal te beantwoorden.

Alle bezoekers gingen naar huis met een aardige herinnering aan deze dag. De ingeleverde enquêteformulieren gaven een zeer positief beeld te zien. Twee derde had de dag als "zeer goed" ervaren, een derde als "goed". Wel waren er enkele opmerkingen over de accommodatie in Rhenen waar de maaltijd genuttigd kon worden. Zeer velen vroegen om herhaling van dit soort ontmoetingsdagen. Dat is in ieder geval een teken dat het Terdege-initiatief gewaardeerd is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.