+ Meer informatie

Statistici

1 minuut leestijd

Andere ondei'zoekers pakken de bestrijding van een heel andere kant aan. Zij verzamelen vanuit de hele v/ereld gegevens over allerlei vormen van deze ziekte, vergelijken deze cijfers over een reeks van jaren en proberen zó verbanden te vinden tussen leefgewoonten en vormen van kanker. Uiteraaird is hiervoor het bijhouden van zorgvuldige statistieken een eerste vereiste. Uit wat zij vinden, kunnen aanbevelingen komen over schadelijke en minder schadelijke leefgewoonten.

Weer andere onderzoekers werpen zich op de vroegtijdige ontdekking van kanker. In Nederland wordt reeds bevolkingsonderzoek gedaan bij vrouwen naar borstkanker en kanker van de baarmoedermond. Andere grootscheepse onderzoeken naar kanker in een vroeg stadium zijn om technische, financiële of organisatorische redenen veel moeilijker van de grond te krijgen. Nog onlangs heeft een röntgenoloog echter verklaard dat met moderne röntgenapparatuur het steeds beter mogelijk is kleine beginnende gezwelletjes op te sporen.

Is de ziekte bij een patiënt al duidelijk aanwezig, dan helpen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.