+ Meer informatie

Redding voor scheepswerf

1 minuut leestijd

De Scheepswerf Gebr. van der Werf BV in het Gelderse Dees waarvan op 30 juli bekend werd dat er zware liquiditeitsmoeilijkheden waren ontstaan, zal hoogstwaarschijnlijk niet behoeven te sluiten.

Door een reddingsactie -van de scheepswerf Bodewes in Millingen aan de Rijn, die het bedrijf zal overnemen, het ministerie van Eco nomische zaken de Algemene Bank Nederland en een Franse reder, is de werkgelegenheid van 500 man gered. "'Bij de werf werken 240 mehsen, maar ïjjgök een dochterbedrijf en «^ aantal onderaannemers zijn varf"*iiÊS werf afhankelijk.

Volgens de heer A-. van der Veen, districtsbestuurder van de Indxistriebond NW die het bericht bekend maakte, zijn alle partijen in principe bereid tot financiële steun. Met de Franse reder moeten nog enkele onderhandelingen worden gevoerd, waarna vrijdag de overneming door Bodewes naar verwachting definitief kan worden beklonken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.