+ Meer informatie

Ambtenaren hoofdstad verdacht van diefstal

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - Twee medewerkers van de dienst stadstoezicht in Amsterdam zijn op non-actief gesteld. Het duo wordt verdacht van het stelen van geld uit parkeerautomaten, zo maakte stadstoezicht gisteren bekend. De diefstal was mogelijk door een defect in de beveiliging. Volgens een woordvoerder gaat het om "enkele duizenden euro's."

Breda wil weten of het

een azc moet bouwen

BREDA - De gemeente Breda wil van minister Nawijn van Vreemdelingenzaken en Integratie een duidelijk antwoord op de vraag of het nog nodig is zich in te spannen voor een nieuw centrum voor 600 asielzoekers. De gemeente schreef de minister gisteren een brief over dit onderwerp.

Werknemers GAK in

Goes thuis na brand

GOES - De bijna 300 werknemers van UWV-GAK in Goes zitten sinds gistermorgen noodgedwongen thuis nadat eerder die ochtend brand had gewoed in het UWV-GAK-kantoorgebouw. Werken is daardoor onmogelijk geworden. Hoewel de brand zich heeft beperkt tot de begane grond, heeft vrijwel het hele pand zware rook- en roetschade opgelopen.

OZB in Katwijk stijgt

toch met eenderde

KATWIJK - De onroerendezaakbelasting (OZB) zal in Katwijk volgend jaar toch met 30 procent stijgen. Dat bleek gisteren tijdens de behandeling van de begroting op de raadsvergadering. Alleen de VVD, en de lokale eenmansfracties BV Katwijk en PCK stemden tegen de begroting voor 2003. Het college van burgemeester en wethouders heeft geld nodig om de kosten van het nieuwe beleid te dekken, ongeveer 2 miljoen euro. Dit leidt tot een verhoging van de OZB met ruim 100 procent in vier jaar.

Man uit Maarssen

gewond na brand

MAARSSEN - Een 59-jarige inwoner van Maarssen is gisteravond gewond geraakt na een brand in zijn woning aan de Straatweg. Dat maakte de politie gisteren bekend. De brandweer had de brand, die woedde op de eerste verdiepingen, snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning zware schade opliep. Twee aangrenzende woningen liepen door de brand lichte rookschade op.

Vogelbescherming

bezorgd over dijkwerk

MIDDELBURG - Vogelbescherming Nederland is bezorgd over de gevolgen van de dijkversterkingen langs de Westerschelde. Omdat er bij de werkzaamheden buitendijkse onderhoudspaden worden aangelegd die tevens als fietspad worden gebruikt, vreest de organisatie voor verstoring van de hoogwatervluchtplaatsen voor vogels.

Nieuwerkerk wil nieuw

bestemmingsplan

NIEUWERKERK A/D IJSSEL - Het college van Nieuwerkerk aan den IJssel wil het bestemmingsplan voor het buitengebied aanpassen om in te spelen op ontwikkelingen in het kassengebied rondom de 1e en de 2e Tochtweg. Met de aanpassing kan ook de bouw van een bedrijfshal aan de Zuidelijke Dwarsweg doorgaan. Het huidige plan dateert uit 1988 en is sterk verouderd.

Luxor-theater blijft

nog even open

ROTTERDAM - Het oude Luxor-theater in Rotterdam gaat voorlopig nog niet dicht. Burgemeester en Wethouders wijzen erop dat de omgeving door theaterbezoek 's avonds levendig is, waardoor in dit deel van centrum het veiligheidsgevoel van voorbijgangers toeneemt.

Aalburg krijgt

nieuw jeugdcentrum

WIJK EN AALBURG - De gemeenteraad van Aalburg heeft gisteravond tijdens de begrotingsbehandeling besloten 500.000 euro te reserveren voor de bouw van een multifunctioneel jongerencentrum. De bedoeling is dat het gebouw verrijst naast het nieuw te bouwen Willem van Oranjecollege aan de Perzikstraat. Het bestaande jeugdhonk Skunk aan de Markt zal in de toekomst verdwijnen. CDA en ChristenUnie stemden tegen het collegevoorstel. Ze vonden het een te ambitieus en financieel onverantwoord plan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.