+ Meer informatie

Fietsen met Stichting Regiocontact Veluwe

Unieke routes aan hand van beschrijving

2 minuten leestijd

ERMELO — Regelmatig organiseert de Stichting Regiocontact Veciit Veluwe IJsselstreek fietstochten door unieke natuurgebieden. Inlichtingen kunt u verkrijgen via de telefoonnummers 0341757212 en 05232-2397.

Eind april werd er door de Stichting een gezinsfietstocht georganiseerd vanuit Holten. De tocht voerde langs de opgraving van de fundamenten der laatmiddeleeuwse burcht Waardenborg, de landelijke omgeving van de Schip- en Dortherbeek, het kasteel Dorth en het dorp Bathmen met historische kerk. Verder ging het door de bosrijke omgeving van Lettele, de vroegere Gooiersmarke. Men fietste aan de hand van een routebeschrijving met wetenswaardigheden over het gebied. Onderweg was er een rustpunt en een bezichtiging. Ongetwijfeld zult u nog wel een beschrijving kunnen krijgen, zodat u bijvoorbeeld in de vakantie zo'n tocht nog eens kunt maken.

Veengebieden
Zaterdag 2 mei j.l. voerde de fietstocht langs de „Hannoversche grens" in Noordoost-Overijssel. Men fietste door oude en nog bestaande veengebieden en karakteristieke buurtschappen aan de Vechtstroom. De fietstocht leidt ook langs de Engelbertdijksvenen. Hier zal de natuurliefhebber zijn hart kunnen ophalen. Er bevindt zich daar een grote meeuwenkolonie, terwijl het gebied nog ongerept is. Er wordt hier nog steeds turf gewonnen en in het nog niet verveende gebied zijn nog duidelijk 'de sporen van vroegere boekweitcultuur aanwezig. Meren, plassen, moerassen en ve putten zijn h landschappelijk aantrekkelijke € menten. Kapmeei grutto, wilde ee: oeverzwaluw zijn enkele vogelsoor die er voorkom Ook valt hier een l zondere biot( waar te nemen. Engelbertdijksvene zullen dan ook i groeien tot een i tuurreservaat. 1953 vonden de e ste grondaanko{ daartoe plaats. Hei mogelijk over hét t rein een rondwam ling te maken.

Tenslotte het ad van de Stichti Postbus 90 te Erm (3850 AB).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.