+ Meer informatie

Verlamd door krappe jeans

1 minuut leestijd

KOPENHAGEN — Na wat een 18-jarige jongeman in Kopenhagen is overkomen, heeft een arts dinsdag in een artikel ernstig gewaarschuwd tegen het zich „hijsen in" te nauwe jeans.

De jongen was tijdens een feestje waar het nogal woest toeging in een bad met water geduwd. Hij had een forse borrel op en viel in slaap, toen hij vele uren later bij kwam, was zijn rechterbeen pijnlijk en geheel verlamd.

De artsen zijn niet in staat geweest het been te redden omdat de broek door het water zo strak was gespannen dat er blijvende spierbeschadiging was opgetreden. De arts sprak de waarschuwing uit tot de jeugd: „Koop geen jeans die zo nauw is dat je je er in moet schroeven als het ware en laat ze alsjeblieft niet passend worden door ze nat te maken en aan te houden tot ze droog zijn."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.