+ Meer informatie

Veluwe in ban werkloosheid

1 minuut leestijd

ARNHEM — Het provinciebestuur van Gelderland zal zijn werkgelegenheidsbeleid voor de Veluwe moeten herzien nu ook in dit deel van Nederland de werkloosheid heeft „toegeslagen".

Die conclusie valt te trekken uit het rapport „Arbeidsmarkt onderzoek Veluwe", dat in opdracht van de provincie is opgesteld door het economisch technologisch instituut voor Gelderland (E-nO).

De Veluwe had tot voor kort een voor ons land zeer gunstige werkgelegenheidssituatie. Vorig jaar maart bedroeg de werkloosheid in deze streek nog maar 2,2 procent. Op 1 maart van dit jaar was de werkloosheid op de Veluwe echter tot 5,5 pet gestegen. Dat is weliswaar nog altijd fors onder het landelijk en provinciaal gemiddelde (resp. 7,4 en 7,6 pet), maar het ETIG verwacht dat de werkloosheid op de Veluwe zeker tot 1985 zal blijven stijgen.

BEPERKING

Het provinciale beleid op de Veluwe met betrekking tot de arbeidsmarkt komt neer op een beperking van de groei van de werkgelegenheid. De werkgelegenheid moet bovendien volens de provincie zoveel mogelijk woren afgestemd op de groei van de bevolking. Volgens het ETIG is dat beleid niet langer houdbaar. Zowel het bevolksaantal als de werkloosheid op de Veluwe zullen toenemen. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben aangekondigd nog dit jaar met een standpunt over een en ander te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.