+ Meer informatie

Kritisch geschrift over kerk en werk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Gezien de weg die Christus aangeeft komt de vraag op of „de kerk het kapitalisme ooit wel een strobreed in de weg heeft gelegd". „De kerk zou over bestaande systemen ook best een oordeel mogen uitspreken". „Misschien kunnen we een samenleving ontwerpen, waarin het egoïsme minder kans krijgt. De kerk heeft zich daar echter steeds verre van gehouden en alleen individuele heiligheid gepreekt".

Dit zijn enkele opmerkingen uit „Mensen verhalen over werk", een gezamenlijke uitgave van het secretariaat voor ontwikkelingssamenwerking van de Gereformeerde Kerken en van DISK (dienst aan de industriële samenleving vanwege de kerken). Het boekje is de neerslag van vier gespreksgroepen (IJmond, Oost-Groningen, Amsterdam en Rotterdam), die onder leiding van een industriepastor gedurende twee jaar gesproken hebben over vraagstukken als de betekenis van de arbeid, ontslagen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.