+ Meer informatie

Ds. H. W. Eerland 50 jaar predikant

1 minuut leestijd

PUTTEN - Ds. H. W. Eerland, christelijk gereformeerd emeritus predikant in Putten, hoopt op 9 november te herdenken dat hij een halve eeuw geleden in het ambt bevestigd werd.

Hendrik Willem Eerland werd op 29 oktober 1914 in Krimpen aan den IJssel geboren. Hij bezocht het Baudartius Lyceum in Zutphen en studeerde aan de Rijksuniversiteit in Utrecht, de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Ds. Eerland deed op 9 november 1941 intrede in Dokkum. Vandaar vertrok hij in 1948 naar Lisse. In 1958 verbond hij zich aan Amersfoort, vanwaar hij in 1968 naar Hilversum-Oost ging. Van 25 juni 1974 tot aan zijn emeritaat, op 10 januari 1982, diende hij de christelijke gereformeerde kerk van Doesburg.

Ds. Eerland was afgevaardigde naar de generale synode van Utrecht (1947) en naar die van Amersfoort (1980). Voorts was hij onder andere lid van de deputaatschappen Buitenlandse Zending, Evangelisatie, Emigratie, Geestelijke verzorging Militairen en het deputaatschap voor Radio-Kerkdienstuitzendingen. In Amersfoort was hij betrokken bij de bouw van de Ichthuskerk. Samen met ds. A. Hilbers en ds. B. van Smeden publiceerde hij "De nieuwe gehoorzaamheid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.