+ Meer informatie

Oplossing voor 'winkelsluiting' lijkt in zicht

1 minuut leestijd

UTRECHT — Er is een oplossing in zicht in het conflict tussen het winkelbedrijf en de Dienstenbond FNV over de verruiming van de winkelsluitingstijden.

In een convenant tussen de FNVbond en vertegenwoordigers van het Ahold-concern (onder meer Albert Heijn), Koninklijke Bijenkorf Beheer (onder meer Hema en Bijenkorf) en Vendex (onder meer V&D) is overeengekomen dat de tijd dat de winkels hun deuren sluiten en de voorwaarden waaronder dat gebeurt, geregeld dienen te worden in de cao.

Er. is nog geen definitieve overeenstemming, zo blijkt uit een verklaring van de Dienstenbond FNV. Wel hebben de drie partijen van werkgeverszijde zich al achter het convenant gesteld. Ook de Raad voor het Filiaalen Grootwinkelbedrijf ondersteunt de afspraken. De FNV-bond raadt zijn leden aan de stakingen op te schorten. De acties in het winkelbedrijf hebben drie weken geduurd.

De betrokken partijen zullen in de komende tijd voorwaarden opstellen waaronder gebruik kan worden gemaakt van een toekomstige verruiming van de Winkelsluitingswet. Als een bedrijf besluit de deuren tot 18.30 uur open te houden ('s zaterdags tot 18.00 uur), dan moet dat gebeuren op basis van yrijwilligheid van het personeel. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.