Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Om de beurt zorgen voor weekmenu

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Om de beurt zorgen voor weekmenu

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

De leden van de familie Kooy uit Woudenberg maken om de beurt het menu voor één week. Omdat zij daar leuke reacties op krijgen van familie en vrienden, schreef moeder Jolanda naar deze rubriek. Ze geeft u een paar voorbeelden van een weekmenu voor najaar of winter.

Verantwoord kiezen
„Het menu samenstellen is toch altijd een ‘hot item’ in het gezin. Door onze kinderen te betrekken in wat er op tafel komt, leren we hen verantwoord te kiezen. Dus niet steeds hetzelfde. ’s Zaterdags eten we altijd patat en op zondag soep en voor de avond iets extra’s. De menulijst neem ik mee als ik boodschappen ga doen. Zo ben ik niet steeds degene die het menu hoeft te verzinnen. Hoewel ik daar nooit moeite mee heb, omdat ik koken leuk vind!”

Weekmenu 13-jarige zoon
- Zondag: ’s middags tomatensoep uit blik en ’s avonds pizza.
- Maandag: boerenkool met worst.
- Dinsdag: broccoli met boomstam en aardappels.
- Woensdag: spinazie, aardappels en satéschnitzel.
- Donderdag: hutspot met verse worst.
- Vrijdag: nasi met saté.
- Zaterdag: patat, sla, ham-kaassouflé.

Weekmenu echtgenoot
- Zondag: ’s middags koninginnesoep met stokbrood en ’s avonds pannenkoeken.
- Maandag: witte bonen in tomatensaus, sla, speklapje en aardappels.
- Dinsdag: bloemkool met gehakt en aardappels.
- Woensdag: nasi
- Donderdag: snijbonen, tartaar met ui en aardappels.
- Vrijdag: erwtensoep (’s winters) met stokbrood en kruidenboter.
- Zaterdag: verse patat, snack, rauwe witlof en ijs toe.

Weekmenu Jolanda
- Zondag: kerriesoep met kip, champignons, ijne soepgroente en stokbrood.
- Maandag: bloemkool, gehakt en aardappels.
- Dinsdag: bami met gebakken ei en pindasaus.
- Woensdag: bruine bonen met aardappels en speklapje. Voorts sla met ei, tomaat, komkommer, slasaus en een zakje slakruiden. Verder een schaaltje gesnipperde rauwe uitjes en een schaaltje met paprikablokjes.
- Donderdag: ovenschotel van prei/kerrie of witlofspekjes (uit een doosje van Maggi).
- Vrijdag: spinazie, aardappels en cordon bleu.
- Zaterdag: patat, kroket en rauwe witlof (witlof heel ijn snijden met gekookt ei, kleine stukjes kaas en ham met slasaus).
- Zaterdagavond: brood met (koud)gekookt ei, tomaat, komkommer met mayonaise en aromat erop


Gevarieerd

Als de kinderen groente willen die niet te krijgen is, te duur is of niet lekker is, zegt Jolanda dit tegen hen. „Ik bespreek dus altijd wel met hen, als het lijstje klaar is, of het haalbaar is. Ook let ik erop dat het gevarieerd is. Zelf zou ik graag wat meer macaroni of andere pasta eten maar daar houden ze absoluut niet van. Als we dan een keer macaroni eten, willen de kinderen de macaroni het liefst met de saus en het vlees. Voor mijn man doe ik er uien, paprika, prei en champignons bij. En een groene salade, zodat de kinderen toch genoeg groente eten. Ik heb wel altijd kleine potjes van Bonduelle in huis, voor het geval iemand een groente niet lust. Ik vind het geen probleem dat ze niet alles lusten, dat heb ik ook. Bovendien maakt het mij niet uit of ik een of twee groenten moet koken of een potje moet opwarmen. Ook zetten de kinderen wel eens tomatensoep uit blik op het lijstje, terwijl mijn man en ik liever verse soep eten. Die maak ik dan voor ons tweetjes. ’s Winters staat er wel eens warme pap als toetje op de menulijst, zoals rijstepap of custard. Heeft iemand wel eens van macaronipap gehoord? Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder. Je kookt de macaroni dan in melk in plaats van water en op tafel roer je er roomboter en suiker door. Hm...

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 2009

Terdege | 180 Pagina's

Om de beurt zorgen voor weekmenu

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 2009

Terdege | 180 Pagina's