+ Meer informatie

Sijthoff Pers dwingt dagbladen tot integratie redacties

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De redacties van de dagbladen Haagsche Courant en Het Binnenhof/Leidse Courant moeten lot vergaande vormen van samenwerking komen.

Dat blijkt uit het gisteren door de directie van Sijthoff Pers gepresenteerde beleidsplan. De hoofdredacties hebben tot 1 mei de tijd om een formule te ontwikkelen waarin de specifieke waarden van beide bladen zo goed mogelijk tot hun recht komen.

Het beleidsplan voor de komende drie jaar voorziet in een versterking van de structurele positie van het bedrijf. De kwaliteit van de kernactiviteiten (de uitgave van dagbladen) moet worden verbeterd. De dagbladen zagen het afgelopen jaar de oplage met ruim 2 procent dalen tot beneden een totaal (inclusief de kopbladen) van 2(X).0(X) exemplaren.

Personeelsvermindering en reorganisaties moeten leiden tot een verbetering van marktposities en kostenniveaus. Het aantal arbeidsplaatsen wordt de komende drie jaar door het hele bedrijf met 161 teruggebracht. Sijthoff Pers heeft thans 1400 arbeidsplaatsen. De directie verwacht dat de afslanking via natuurlijk verloop kan worden gerealiseerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.