+ Meer informatie

Amsterdams vliegas IS naar Limburg

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Amsterdamse stadreiniging gaat vliegas leveren aan een Limburgs bedrijf, dat die as gaat gebruiken als vulstof bij de produktie van wegenbouwmateriaal. Dit hebben burgemeester en wethouders besloten. Na alle problemen die er met de vliegas zijn geweest.

Met de levering aan het Limburgse bedrijf is nu een oplossing gevonden voor het bergingsprobleem van de 13.000 ton vliegas die de Amsterdamse vuilverbranding jaarlijks produceert en die tot voor kort in de Amerikahaven werd gestort. Daartegen zijn van vele kanten ernstige bezwaren ingediend. Uit laboratoriumonderzoek is namelijk gebleken dat de as die dagelijks in de haven word gestort, 1300 kilo zink bevat, 6 kilo olie, 70 kilo koper, 56 kiio chroom, 28 kilo cadmium, 30 kilo nikkel, 30 kilo lood, en 600 gram kwik.

Minister Tuijnman van Verkeer en Waterstaat had het gemeentebestuur van de hoofdstad eind april dan ook laten weten dat binnen een maand gestopt moest worden met het storten van het vliegas in de Amerikahaven.

BAABN — Prinses Juliana krijgt op 30 mei door de bevolking van Soest een driedelige zitbank aangeboden. Dit gebeurt bij de parkeerplaats tegenover het Soester toegangshek van paleis Soestdijk in Baam. EDE — Door de politie te Ede is de 33-jarige uitzendkracht P. C. H. uit Ede aangehouden die op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een Chinees-Indisch restaurant aan de Brouwerstraat te Ede. Hij was door omwonenden opgemerkt. De verdachte is door de politie ingesloten. EDE — De politie heeft in verband met de vernieling van een invalidenwagen, twee jongens in de leeftijd van 8 en 12 jaar aangehouden. De jongens hadden de invalidenwagen ontvreemd uit een afgesloten kelderbox van een woning aan de Mariêndaal. Zij hebben met de invalidenwagen rondgereden en deze geheel vernield teruggezet in de kelderbox. Na ernstig te zijn onderhouden door de politie zijn de kinderen ter beschikking van de ouders gesteld. gemiddeld 13 uur aan de oplossing ervan, die ruim een jaar liep, besteed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.