+ Meer informatie

Palestijnen doden in Hebron zeker 12 Israëliërs

1 minuut leestijd

JERUZALEM/HEBRON - Gewapende Palestijnen hebben gisteravond het vuur op Joodse gelovigen in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever geopend. Volgens de Israëlische krant Ha'aretz kwamen daardoor zeker twaalf Israëliërs, onder wie een aantal soldaten, om en raakten circa twintig mensen gewond. De aanslag is opgeëist door de radicale Islamitische Jihad, aldus het Franse persbureau AFP.

Het Israëlische leger bevestigde dat er een schietpartij in Hebron heeft plaatsgehad, maar wilde er verder geen details over kwijt. De schietpartij begon aan het begin van de Joodse sabbat, toen gelovigen terugkeerden van hun gebed bij het Graf van de Aartsvaders. Deze tombe bevindt zich in het Palestijnse deel van de stad.

Ooggetuigen zeiden dat na de aanslag een zeker veertig minuten durend vuurgevecht ontstond tussen de Palestijnen en het Israëlische leger. De gevechten maakten het de ambulances moeilijk om bij de slachtoffers te komen.

In Hebron wonen ongeveer 450 Joden. De stad, waarin 130.000 Palestijnen wonen, is sinds 1997 verdeeld in een Israëlische en een Palestijnse sector.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.