+ Meer informatie

Katwijk wil onderzoek naar tweede disco

2 minuten leestijd

KATWIJK - De gemeente Katwijk start binnenkort een onderzoek naar de haalbaarheid van een tweede discotheek. Dat bleek gisteren tijdens de algemene beschouwingen op de begroting.

In de weekenden zorgen bezoekers van uitgaansgelegenheden in het Katwijkse centrum voor veel overlast. Om dit tegen te gaan wil het college een locatie voor een nieuwe disco zoeken. Verder wil een deel van de gemeenteraad een proef doen met glijdende sluitingstijden om de overlast tegen te gaan. Het college heeft dat besluit al genomen.

Gemeentebelangen is groot voorstander van een tweede discotheek. B. ter Haar: "We steunen het onderzoek. Die tweede disco moet er komen om het centrum te ontlasten. Zo kom je iedereen tegemoet, jong en oud." Gemeenbelangen pleitte zelfs voor een meerjarenplan met de naam "Stappen in Katwijk".

Voor de PvdA was het al niet eens meer de vraag of een tweede discotheek haalbaar is. "Wat ons betreft gaat dat onderzoek over de locatie. We zijn voor verbreding van de uitgaansmogelijkheden", aldus Van der Spek.

De SGP is geen voorstander van een tweede discotheek. J. van der Plas: "Het doel om overlast te verminderen heeft uiteraard onze steun. Een tweede discotheek in het centrum doet de overlast echter alleen maar toenemen." De SGP is niet tegen een onderzoek naar een verplaatsing van de huidige discotheek.

Ook de ChristenUnie is tegen een tweede discotheek. "Je lost de problemen niet op door er nog een discotheek bij te zetten. We praten dan ook niet over een tweede disco, maar over een andere, liefst op een buitenplaats met weinig buren."

Burgemeester J. Wienen wil onderzoeken of er een discotheek mogelijk is buiten het centrum. "We weten niet of jongeren daar willen uitgaan. Verder moeten de consequenties van de keuze voor die plek worden onderzocht."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.