+ Meer informatie

Onderzoek naar rustgebieden voor zeehonden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De 'voorlopige) interdepartementale Waddenzeecommissie zal zeer binnenkort beginnen met een onderzoek naar de mogelijkheid in de Waddenzee rustgebieden voor zeehonden in te stellen gedurende de tijd dat zij jongen werpen en zogen. Dit heeft minister Van der Stee (Landbouw en Visserij), mede namens staatssecretaris Meijer (CRM) geantwoord op schriftelijke vragen van het Tweede-kamerlid JanTerlouw(D'66).

Inmiddels heeft het Rijksinstituut voor Natuurbeheer een subsidie-aanvraag ingediend bij de EEG, om het onderzoek naar de achteruitgang van het zeehondenbestand in de Waddenzee, dat ook van internationaal belang is, te kunnen voortzetten. De subsidie die ir. P. J. H. Reijnders voor dit onderzoek gedurende twee jaar kreeg van de Nederlandse organisatie voor zuiver wetenschappelijk onderzoek (gecoördineerd door het Rijksinstituut voor Natuurbeheer), is in september 1976 beëindigd. iTevens zullen de mogelijkheden voor een meer permanente vorm van onderzoek worden nagegaan, aldus het antwoord van minister Van der Stee en staatssecretaris Meijer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.