+ Meer informatie

Organist en gemeente procederen

1 minuut leestijd

ARNHEM — Organist A. Wisgerhof uit Veenendaal heeft een kort geding aangespannen tegen de kerkvoogdij van de hervormde gemeente in zijn woonplaats om weer op „zijn" kerkorgel te kunnen spelen.

Wisgerhof wil, dat de president van de rechtbank in Arnhem zijn schorsing door de kerkvoogdij ongedaan maakt.

De Veenendaalse organist werd geschorst na een incident met een ouderling tijdens de dienst op 12 april. Wisgerhof zou deze ouderling tot hilariteit van de kerkgangers met zijn orgelspel driemaal het woord hebben ontnomen.

De ouderling beschuldigt de organist van opzet vanwege een meningsverschil over het aanvangslied van de dienst. Wisgerhof zegt in het geheel niet te hebben gemerkt, dat de ouderling over deze kwestie het woord tot de kerkgangers wilde richten. Hij voelt zich door zijn schorsing ernstig benadeeld. Het kort geding dient vrijdag 8 mei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.