+ Meer informatie

Ook EG erkent Guinee-Bissau

1 minuut leestijd

PARIJS — De negen lid-staten van de Europese Gemeenschap hebben besloten de revolutionaire regering van Guinee-Bissaa te erkennen, xo heeft het Franse ministerie van buitenlandse zaken maandag namens de negen bekendgemaakt.

„In de geest van hun communiqué van 9 juni in Bonn", aldus de desbetreffende verklaring, „hebben de negen lidstaten van de EEG besloten tot eensluidende actie ten aanzien van de kwestie van erkenning van GuineeBissaa.

Zij hebben met tevredenheid kennis genomen van de besluiten die met instemming van de PAIGC (het bedrij dingsfront voor Guinee-Bissaa door de regering in Lissabon zijn genomen en hebben een .positieve ïonclusie bereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.