+ Meer informatie

Maatregelen tegen hardrock-concerten

Politie Nijmegen zet 100 man extra in

2 minuten leestijd

NIJMEGEN (ANP) - De gemeentepolitie in Nijmegen heeft een flink aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat de drukte rondom de twee hardrockconcerten in Nijmegen op 30 augustus en 1 september uit de hand loopt. Dat maakte de politie gisteren bekend.

Op 30 augustus treden in Nijmegen de Simple Minds op. Zondag 1 september wordt in hetzelfde Goffertstadion een hardrock-festival gehouden, waar onder meer AC/DC optreedt. De politie verwacht voor beide concerten meer dan 30.000 bezoekers, waaronder veel motorrijders. In totaal wordt meer dan honderd man extra politiepersoneel ingezet, waaronder politie te paard van andere korpsen.

Volgens een woordvoerder van de Nijmeegse politie worden de concertbezoekers bij de ingangen gefouilleerd. Blikjes en glaswerk worden in beslag genomen. Wie wapens en voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden bij zich heeft, wordt overgedragen aan de politie.

De politie zal in elk geval optreden tegen illegaal kamperen in het Goffertpark en de omgeving; illegale verkoop van goederen; openbare ordeverstoringen en het overtreden van de opiumwetgeving. Dit laatste alleen als er in hard drugs gedeald wordt of als harddrug-gebruik overlast veroorzaakt.

Geluidsniveau

Omdat tijdens grote popconcerten vaak illegaal gehandeld wordt met spullen waar afbeeldingen van de popgroepen op staan, zal scherp opgetreden worden tegen overtreding van de Auteurswet, waar deze handel onder valt.

De Nijmeegse politie raadt iedereen aan vrijdag en zondag de buurt van het Goffertpark te vermijden. Vrijdag wordt overigens om 12.00 uur en zondag om 10.00 uur de wijde omgeving van het park afgesloten. Foutparkeerders worden weggesleept. Bijzondere aandacht wordt besteed aan autokraken en overschrijding van het geluidsniveau door de optredende bands.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.