+ Meer informatie

Drievolkerenrepubliek

1 minuut leestijd

Zo in de trant van ken nu door"... „Ja. Zoals het er vorige week op leek dat de Servische militairen zouden kunnen doordrukken, zo is het mogelijk dat de Kroatische politici nu denken dat het hun beurt is door te zetten". Met alle gevolgen van dien. „Inderdaad. In de huidige berichtgeving gaat het bijna uitsluitend over de Kroaten, de Slovenen en de Serviërs. Maar er leven in Joegoslavië ook moslims als erkende volksgroep, die eveneens aan een geweldig gevaar blootstaan. De verdeling van 'hun' republiek Bosnië-Herzegowina tussen de Kroatische en Servische buren is al ter discussie gesteld. En als er iets is wat de moslims absoluut niet willen, dan is het dat. Ze zouden dan uitgeleverd worden aan twee partijen". Hoeveel moslims telt Joegoslavië?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.