+ Meer informatie

Politie ontdekt Albanezen in treinplafonds

1 minuut leestijd

BRUSSEL (AFP) - De Belgische autoriteiten zijn een truc op het spoor gekomen die Albanezen illegaal van Italië naar België helpt vluchten. Daartoe dienen valse plafonds in internationale treinen tussen Rome en Brussel.

De spoorwegpolitie in Namen heeft gisteren meegedeeld dat kort geleden ettelijke jeugdige Albanezen zijn aangehouden die per trein, maar zonder papieren, België waren binnengekomen. In de meeste gevallen ging het om jongemannen van nog geen 20 jaar, die in zeer benarde omstandigheden hun vlucht pleegden.

De Albanezen zaten 20 uur verstopt in een ruimte van 60 cm hoog en twee meter lang. „'s Nachts doorsnijdt de trein de Alpen, waarbij de temperatuur tot het vriespunt daalt, en overdag is het snikheet", aldus een politieman.

De politie kwam de schuilplaats van de vluchtelingen op het spoor toen de trein eind juli een onverwachte stop moest maken in Namen. Normaal stopt de trein maar enkele minuten in de Waalse stad, maar nu duurde het veel langer.

Tot verbazing van de conducteurs maakten drie Albanezen zich uit de voeten nadat het treinpersoneel de truc hadden ontdekt. Hierop onderzochten zij alle wagons, waarbij in Namen zes en in Brussel tien vluchtelingen verhoord konden worden. In het algemeen reizen er drie Albanezen in een trein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.