+ Meer informatie

„Tekens aan de wand" in Kampen

1 minuut leestijd

KAMPEN — Tot en met 30 mei a.s. is in het gemeentelijk expositiecentrum „De Koornmarktspoort" een expositie ingericht van gevelstenen onder de titel „Tekens aan de wand".

De initiatiefnemers hopen met deze expositie belangstelling te wekken voor het plan de oude huisnamen van panden aan de Oudestraat weer in ere te herstellen. Uit een onderzoek in oude archieven, koopactes etc. is nl. gebleken dat er ca. negentig namen van oude panden bekend zijn, van zeer uiteenlopende aard en karakter, zoals daar zijn, Dat Nakende Kyndeken, In de Verkeerde Koffykan, Int Varcken, Int Misverstandt etc. Er is dan ook een reconstructie te zien van de beide gevelwanden van de Oudestraat, schaal 1 : 200, waarbij in de vorm van een mini-uithangbord de oude namen zijn aangebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.