+ Meer informatie

Hongerenden

2 minuten leestijd

Zegt ge: ik heb nog maar eerst mijn voet op de weg des geloofs gezet, ik ben nog maar een kindeke in Jezus, mijn werkzaamheden zijn maar begeerten, uitzien, verlangen en wensen om genade, om deel aan Jezus te hebben; o kom tot de bondsfafel met zo'n gestalte; daar staat de volle Jezus in Zijn algenoegzaamheid, om uw begeerten te vervullen.

Ga met die gestalte naar Hem toe, zoals een teder kind snakt, reikhalst en hunkert maar de borst van zijn moeder of voedster om daaruit verzadigd te worden. Loop, snak en begeer ook zo naar de Elschaddaï, de algenoegzame God.

En het is opmerkelijk, dat het woord Elschaddaï afkomt van een woord, dat betekent een volle borst, om te kennen te geven; dat er bij God een volle en onledigbare volheid is, en een gewilligheid om die volheid mede te delen.

Kom dan en open uw mond maar in hartelijke begeerten, loop naar die redelijke en onvervalste melk; ik verzeker u dat geen teder lievende moeder zo genegen is om haar hongerige kind met haar melk te voeden, als de algenoegzame Jezus, om een ziel die het om Hem te doen is, te vervullen met Zijn genade. En dat verzegelt Hij in het Avondmaaal.

Hoe dorstiger en hongeriger gij zijt, hoe uitgeledigder bij uzelf, hoe gepaster voorwerp gij zijt omverzadigd te worden.

Petrus Immens ("De godvruchtige Avondmaalganger")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.