+ Meer informatie

Rabbijn tegen tv-debat op Sabbath

1 minuut leestijd

STAMFORD, Connecticut — Samuel M. Silver, orthodox rabbijn in Stamford heeft bij assistenten van de Amerikaanse presidentskandidaten Ford en Carter geprotesteerd tegen hun a.s. derde nationaal debat op 22 oktober vanaf halftien 's avonds.

Silver, voormalig nationaal rabbijn voor de Joodse oorlogsveteranen van de Ver. Staten, wijst erop dat dit t.v. -debat op een vrijdagavond binnen de tijd van de sabbath valt.

"Vele orthodoxe Joden zullen zelfs niet de t.v. aanzetten tijdens de sabbath en andere zullen op dat tijdstip in de synagoge aanbidden", aldus rabbijn Silver, die het voor Amerika belangrijke debat nog niet op de voor christelijke kerkgangers belangrijke zondagochtend ziet plaatsvinden. "Waarom moet het dan gebeuren tijdens de tijd, waarin Joden hun sabbath houden?", zo vroeg hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.