+ Meer informatie

"Grote steden sociaal onder druk"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De grens van het sociale draagvlak in de grote steden is bereikt en in bepaalde wijken zelfs ver overschreden. Dat schrijven de wethouders van de vier grote steden in een brief aan het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).

"Door selectieve migratie -zowel naar inkomen, etniciteit, leeftijd en huishoudensamenstelling- wordt de bevolkingssamenstelling steeds eenzijdiger. Om mensen met midden- en hogere inkomens en gezinnen te behouden is een stevige impuls nodig voor een gevarieerder woningaanbod en leefbare en veilige wijken", zo schrijven Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Aanleiding voor de brief is de begroting van VROM, die komende week in de Tweede Kamer wordt behandeld. De verantwoordelijke wethouders van de vier grote steden zeggen in hun brief te weinig daadkracht te zien in de VROM-begroting en doen voorstellen voor noodzakelijke aanpassingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.