+ Meer informatie

Visserij is ongerust

1 minuut leestijd

Vacnmiddag hebben op het ministerie van landbouw en visserij in Den Haag besprekingen plaats met vertegenwoordigers van de Nederlandse visserijhandel. Onderwerp is de ongei-ustheid die onder de handelaren is ontstaan na Italiaanse maatregeien ter beperking van de in- en uitvoer van vis.

De importeurs zijn verplicht om gedurende een half jaar 50 procent van het te importeren bedrag op een geblokkeerde rekening te storteii. Voorts is de mogelijkheid tot exporteren naar Italië verminderd door een halvering van het maximum-bedrag.

Volgens de- heer K. Hoekstra, voorzitter van de Nederlandse vissersbond, is er een groeiend onbehagen, zowel onder handelaren als vissers. Vorige week woensdag stuurde de bond naar aanleiding van de Italiaanse maatregelen al een telegram «an het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.