+ Meer informatie

Staphorst wijst Meppels plannen af

Commissie fel tegen „annexatie" grond

2 minuten leestijd

STAPHORST - De Staphorster raadscommissie voor algemene zaken heeft er geen enkel bezwaar tegen dat buurgemeente Meppel zijn slogan "Meppel vol vaart" in praktijk wil brengen. Maar dat moet dan wel gebeuren in het Drentse land. De commissieleden betuigden gisteravond hun instemming met de nogal scherpe reactie van het college van B en W op het raadsvoorstel van B en W' van Meppel voor de uitbreiding van deze gemeente met 200 hectare grond van Staphorst.

Groen Links eist van staatssecretaris Kosto van justitie omiddellijke maatregelen die elke kans op herhaImg van mishandelingen m jeugdinternaat De Dreef te Wapenveld uitsluiten. Kamerlid Lankhorst wenste gisteren in schriftelijke vragen nadere informatie over de beschuldigingen. •r / /•- j I..JI. fj tr- • 1 • -7 n . len dat er nooit signalen van jongeaangifte heeft gedaan bij de hoofdofficier van Justitie m Zwolle tegen ^^^ ^^^^^^ personeelsleden of andevier medewerkers van het opvangtehuis voor jongens. Links G. Kuiper, ^^ betrokkenen zijn geweest, waaruit groepsleider en lid van de ondernemingsraad. Rechts D66-kamerlid i^on worden opgemaakt dat er in het Glastra van Loon. Foto ANP internaat iets aan de hand was. Van onze correspondent DORDRECHT - De voorbereidingsplannen voor de realisering van een definitieve opslagplaats (DOP) voor niet-verbrandbaar afval in de Derde Merwedehaven vallen veel duurder uil. De gemeenteraad —ook de tegenstanders van de DOP— stemde daarom gistermiddag in met een extra krediet van ruim twee ton bovenop de al eerder uitgetrokken 500.000 gulden.

Volgens Oversier was er grote ongerustheid in Binnenmaas ontstaan over de kwaliteit van het drinkwater van de Bronwaterleiding in 's-Gravendeel. De Consumentenbond had namelijk zelf een onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van het drinkwater in Nederland. Hieruit zou zijn gebleken dat het water in de Hoeksche Waard niet aan de door de bond gestelde eisen voldoet.

De PvdA'er G. Doornbos zei de voorkeur te geven aan een zakelijker reactie. Hij achtte het bovendien raadzaam „nog wat kruit droog te houden". Burgemeester H. Janssen en de overige commissieleden daarentegen vonden da,l het tijdstip van schieten aangebroken was en dat dat best mocht gebeuren met een emotionele lading. pel zal overgeven. Kwint laakte het feit dat Meppel de bewoners van het gebied, die maatschappelijk, cultureel en kerkelijk op Staphorst zijn georiënteerd, nimmer heeft geïnformeerd over de plannen.

Te tolerant

De raad behandelt de begroting op 8 en 22 oktober.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.