+ Meer informatie

Overleg rebellen Liberia met regime-Doe op stapel

63 vluchtelingen arriveren in Spanje

1 minuut leestijd

MADRID — Een groep van 63 mensen die de bloedige burgeroorlog in Liberia hebben weten te ontvluchten, is gistermorgen vroeg in Spanje aangekomen. De hoop op een snelle interventie van een Westafrikaanse vredesmacht nam intussen af na berichten uit Gambia dat er een ontmoeting op stapel staat tussen de Liberiaanse rebellenfacties en een vertegenwoordiger van president Samuel Doe.

West-Duitsland, waar zij zich voor de gevechten in veiligheid hadden gebracht. In Buchanan werden zij met een helikopter aan boord gebracht van een Amerikaans marineschip dat hen naar Freetown in Sierra Leone bracht. Daar stond een vliegtuig van de Spaanse luchtmacht klaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.