+ Meer informatie

Fraaie expositie over steenhouwerswerk in Grote Kerk in Dordrecht

2 minuten leestijd

Veel oude kerken bevatten fraai steenhouwwerk. Ook de Grote Kerk van Dordrecht. Over dat werk is nu een expositie ingericht in die kerk, verdeeld over drie onderwerpen: grafzerken, zwikken en de marmeren kansel. De vloer van de kerk is geheel bedekt met grafzerken, waarvan honderden kunstig zijn bewerkt De zerken beslaan samen een periode van vier eeuwen. In de kapellen van de kerk bevinden zich naast de spitsbogen ruimten, zwikken genaamd, die zijn opgevuld met beeldhouwwerk. Dit dateert uit het eind van de veertiende eeuw. Koppen, fabeldieren, profeten en engelenfiguren zijn te zien. Steenhouwer Asmus Frauen maakte in 1756 de prachtige marmeren kansel. Zeer levensecht zijn de figuren in de verschillende voorstellingen weergegeven. Fotograaf Ad Molendijk heeft van de drie onderwerpen een foto-expositie gemaakt. De kerk is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur Toegang gratis.

Engelse sfeer in Friesland
Van 18 t/m 21 augustus kunt u op landgoed Epema State een "home and garden fair" (huis- en tuinbeurs) bezoeken. Er zijn uitsluitend Engelse accessoires, zoals stenen ornamenten, antieke meubels en woondecoraties. Ook kun je er een Engelse "High Tea" meemaken. Epema State is te bezichtigen (rondleidingen di. t/m do. 13.0017.00 uur). De "fair" is van 11.00 t/m 18.00 uur Epemawei 8, Ysbrechtum (bijSneek).Tel.0513431592.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.