+ Meer informatie

Nijenrode uit protest ingepakt

1 minuut leestijd

BREUKELEN (ANP) - Kasteel Nijenrode, bestuurlijk centrum van de universiteit voor bedrijfskunde in Breukelen, bood gisteren een ongebruikelijk gezicht. De studenten hadden hun nachtrust opgeofferd en het deels uit de 17de eeuw stammende gebouw ingepakt in een soort wit plastic

Volgens woordvoerster Edith Hatu. genaar willen de studenten hiermee aantonen dat zij zich niet laten „inpakken" door minister Ritzen van onderwijs. Die heeft aangekondigd de subsidie van zo'n 12 miljoen gulden per jaar aan Nijenrode te willen schrappen. De bedoeling is dat de universiteit in een sterk afgeslankte vorm verder gaat. De driejarige basisopleiding (BBA) verdwijnt. De postdoctorale opleiding (MBA) blijft bestaan, maar wordt beperkt to^,, hooguit dertien maanden.

De overweging bij het besluit van Ritzen was dat de studie bedrijfskunde ook op een gewone universiteit is te volgen. De huidige studenten mogen hun opleiding wel afmaken. Momenteel telt de universiteit nog zo'n 550 BBA'ers. Ook zijn er zo'n vijftig postdoctorale studenten. De bedoe-, ling is, dit aantal over vijf jaar uit te breiden tot ongeveer 160. Die nieuwe studenten bestaan uitsluitend uit afgestudeerden met al opgedane ervaring in bedrijven die zelf de kosten betalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.