+ Meer informatie

^;7ege,'er;ïs^ytkoXtinTen•r^" trokken vroègerc minister van landbouw Johan Kansantaberichtte hef Georgische dagblad zarja roeuo, vcroordecld tot zcveu maaudcn mct aftrek, hetgeen Kkt.'"He1terichl "if^ge^n betekende dat hij onmiddellijk op vrije voeten werd gesteld.

1 minuut leestijd

• NIEUW DELHI — In de N'rardindiase staat Kasjmier is dinsdag een autobus in een kanaal terecht gekomen. Daarbij hebben 50 mensen het leven verloren. Het ongeluk deed zich voor bij de stad Akhnoor aan de Pakistaanse grens. In de bus zaten 63 meqsen, aldus het persbureau Press Trust of India.

verdere bijzonderheden over het ontslag van Parnaoz Ananiasjwili, die sinds april 1972 Georgisch minister van Financiën was. den gevraagd, toonden zich tevreden over de uitspraak van het hof, waarbij het eerdere vonnis van het kantongerecht, twee en een half jaar gevangenisstraf, werd vernietigd.

Kansantaroeno sr. was op 28 november vorig jaar veroordeeld. Bij de behandeling van zijn zaak door het hof had hij bijna een jaar in voorarrest gezeten. De president van het hof betrok in zijn overwegingen ook Kansantaroetentie". Hij doelde hierbij kennelijk op wat de procureur-generaal aanduidde als „mishandeling" en waarover de raadslieden spraken als „flink afgetuigd".' mr. W. P. Siwpersad, hadden een zeer scherpe omlijning van het begrip „samenspannen" bepleit om te voorkomen dat het recht van vrije meningsuiting in de sfeer van samenzwering wordt getrokken, dat politiek andersdenkenden al te lichtvaardig als samenzweerders worden beschouwd.

Volgens de advocaten was de tenlastelegging van samenspanning niet bewezen omdat het feitenmateriaal van getuigen uit Nickerie, de woonplaats van de verdachte, en de verdachte zelf. Zij haalden de Nederlandse jurist prof. Langemeier aan, die stelt dat dit delict het beste wordt bewezen door verklaringen van de deelnemers zelf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.