+ Meer informatie

Hersenvliesontsteking razilië neemt toe

1 minuut leestijd

RIO DE JANEIRO — De Meningltis-epidemie in Brazilië grqpt steeds verder om zich heen. (De artsen registreren dagelqlcs in Sao Paulo, Rio de Janeiro en andere Braziliaanse steden nieuwe gevallen van hersenvliesontsteking. De gezondheidsautoriteiten in de hoofdstad Brasilia zeggen dat de toestand onder controle is, maar de artsen noemen de situatie zeer ernstig.

De 'gezonciheidsautoriteiten hebben plannen voor een massale inenting tegen de meningitis opgesteld. De Braziliaanse regering heeft de gehele serumproduictie van het Fran^ laboratorium Marrieux in Lyon, ppgekocht. Voor toenting komen Hét eerst aan de beurt kinderen beneden de 15 jaar en het ziekenh^d^ersoneel. Een vertegenwoordiger; van de WeTeldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de getroffen maatregelera bevredigend genoemd en volgens de Braziliaanse pers als zijn oordeel uitgesprokend, at er geen enkele reden voor paniek bestaat.

In Sao- Paulo, met 9 miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Amerika. zouden volgens niet-bevestigde berichten meer dan 2000 mentagitis-patiënten in ziekenhuizen liggen. Het aantal sterfgevallen zou de 350 oversdhreden hebben. Het totale aantal doden in het gehele land als gevolg van de epidemie wordt op zeker 500 geschat. De overheid geeft echter geen officiële cijfers om geen- onrust onder de bevolkint te zaaien. stad gelost zou worden. De boeren beëindigden hun actie nadat zij van de onder-préfect de toezegging hadden gekregen dat het Chinese vlees in eeen enkele Franse haven gelost zou worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.