+ Meer informatie

Computerkampioen

1 minuut leestijd

Een team van de Rijksuniversiteit Leiden is vorige week zaterdag winnaar programmeren geworden van het Nederlands kampioenschap programmeren voor studenten. Teams van de Technische Universiteit Delft eindigden op de tweede en derde plaats. Het Nederlands kampioenschap, dat voor de eerste keer werd gehouden, vond plaats in het Centraal Rekeninstituut van de Rijksuniversiteit Leiden.

Aan het Nederlands kampioenschap deden in totaal dertig teams mee van vrijwel alle universiteiten uit ons land. Ze drongen door tot de finale na voorrondes op de verschillende universiteiten. De teams, die elk bestaan uit drie studenten, kregen acht problemen voorgeschoteld waarvoor ze een computerprogramma moesten schrijven. De winnaars kregen een enveloppe met 750 gulden en zullen Nederland vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap.

Het winnende team bestond uit Patrick Min, Frank van der Neut en Rudy van Vliet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.