+ Meer informatie

V.E.B, op de bres voor obligatiehouders Kappa

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Vereniging Effectenbescherming kan niet instemmen met de gang van zaken rond de 7,25 pet. converteerbare obligatielening Papier en Karton Holding Kappa NV bij de voorgenomen fusie van Kappa en Koninklijke Nederlandse Papierfabrieken.

KNP is, zoals gemeld, wel van plan een bod uit te brengen op het aandelenkapitaal van Kappa maar niet op de converteerbare obligatielening van ƒ 10 min van dit bedrijf. De V.E.B, is dinsdag reeds met het bestuur van Kappa (de direct verantwoordelijke voor de lening) in overleg getreden en heeft vervolgens ook KNP van haar bezwaren op de hoogte gesteld.

Hoewel het zich formeel en juridisch op de trustvoorwaarden beroepen door Kappa en KNP wellicht juist is. meent de V.E.B, toch dat moreel gezien deze benadering een feitelijk ongebruikelijk, ongewenst en te mager rusultaat voor de houders van converteerbare obligaties Kappa oplevert. Het conversierecht zal immers, aldus de V.E.B., in de nieuwe constellatie de facto geheel verloren gaan zonder dat daarvoor ook maar enige compensatie (compensatie die op vele manieren mogelijk is) wordt gegeven. De V.E.B, acht dit onjuist, te meer daar doorgaans houders van converteerbare obligaties met een iets lager dan normaal rentepercentage genoegen moeten nemen.

Een herijking van de leningvoorwaarden door de nieuw op te richten combinatie zou, zo meent de V.E.B., in elk geval moreel gezien het meest voor de hand liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.