+ Meer informatie

Arnhemse Koerden in hongerstaking

1 minuut leestijd

/ARNHEM — vijftien Koerden uit-Arnhem zijn sinds woensdag in de :Walburgiskerk in hun woonpla&ts voor onbepaalde tijd in hongerstaking gegaan uit protest tegen hef proces in Turkije tegen 108 landgenoten.

Met hun actie willen de Arnhemse Koerden tevens de aandacht van het Nederlandse en Europese parlement vestigen op dit militaire proces en op de situatie van de Koerden in Turkije in het algemeen. De hongerstakers hebben-zich ook tot de Verenigde Naties gewend en gevraagd om een onderzoek in Turkije.

Öe Koerdische gemeenschap bestaat uit:enige honderden mensen. De hongerstakers worden elke dag bijgestaan doöS- enlsele landgenoten. Het bestuur en de parochie van de rk Walburgiskerk hehiben om humanitaire redenen toesteöiming voor de hongerstaking in het kerkgebouw gegeven..

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.