+ Meer informatie

Chinese oefeningen tegen kanker blijken effectief

1 minuut leestijd

PEKING — De traditionele ademhalingsoefeningen waar bijna het hele Chinese volk zich fit mee houdt, „Qigong" genaamd, blijkt lijders aan kanker en andere chronische ziekten goed te helpen, al weet niemand waarom, aldus het tijdschrift China Sports van donderdag.

Het Qigong instituut in Peking heeft vastgesteld dat van de 3.200 patiënten met een chronische ziekte die drie tot vijf jaar aan Qigong gedaan hebben er 25 procent volledig was hersteld en 66 procent verschillende graden van verbetering had getoond.

De overige 9 procent had geen vooruitgang gemaakt. „Hoewel meer onderzoek nodig is om het mechanisme van Qigong te begrijpen is in de praktijk de geneeskrachtige waarde bij behandeling van kanker en chronische ziekten aangetoond," aldus het blad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.