+ Meer informatie

HTM bedreigd met vijfdaagse staking

Chauffeurs eisen hoger loon

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De vervoersbonden FNV hebben de directie van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) gedreigd een vijfdaape staking uit te roepen als niet voor donderdag 7 mei is tegemoetgekomen aan enkele looneisen van het rijdende HTM personeel. De bonden achten de kans dat voor genoemde datum een akkoord wordt bereikt niet erg groot en vinden het dan ook zeer waarschijnlijk dat het openbaar vervoer in Den Haag met ingang van vcilgende week donderdag voor vijf dagen plat gaat.

Dit heeft Bert Duym, woordvoerder van de vervoersbonden FNV donderdag meegedeeld. De tram- en buschauffeurs van, de HTM eisen een loonsverhoging van 68 gulden per maand met behoud van zes procent ongemakkentoeslag. De FNV- en CNV-leden bij het Haags vervoersbedrijf gaven in maart reeds te kennen in staking te zullen gaan wanneer hun eisen niet voor 1 mei zouden zijn ingewilligd. Nu bij de bonden de overtuiging leeft dat er nog geen zicht is op een positieve beslissing is besloten tot het stellen van een ultimatum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.