+ Meer informatie

Miljoenenverlies bij Hoogovens

Malaise in Europese staal

1 minuut leestijd

NIJMEGEN — Estel NV • (Hoesch-Hoogovens) heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van ƒ488,1 min tegen een verlies van ƒ 173,7 min in 1979. Hiermee leed het bedrijf het grootste verlies sinds de oprichting in 1972, toen het Nederlandse Hoogovens fuseerde met het Duitse Hoesch AG.

Het resultaat is nadelig beïnvloed door buitengewone lasten van ƒ 147,2 min, die vrijwel geheel betrekking hebben op extra afschrijvingen en dotaties aan voorzieningen samenhangend met een aantal herstructureringsmaatregelen, aldus Estel.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de ernstige structurele >roblemen van de Europese staaindustrie alsook van de ongunstige conjuncturele ontwikkelingen op de Europese en de exportmarkt.

Subsidiebeleid

Noch de vrijwillige marktregelingen in Europees verband, noch de op grond van het EGKS-verdrag getroffen maatregelen konden in 1980 tot herstel van het opbrengstniveau leiden. Dit houdt mede verband met het in een aantal Europese landen gevoerde subsidiebeleid, aldus Estel.

Het verlies over 1980 zal ten laste gebracht worden van de reserves. Aan de houdstermaatschappijen . Hoogovens en Hoesch wordt opnieuw geen dividend uitgekeerd. Als gevolg van het verlies van Estel leed de houdstermaatschappij Koninklijke Nederlandscne Hoogovens en Staalfabrieken NV een verlies van ƒ274,1 min (1979 ƒ91,6 min).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.