+ Meer informatie

Leidingbreuk

1 minuut leestijd

APELDOORN - Een gebarsten hoofdwaterleiding is de oorzaak dat de Goudsmidshoeve in Apeldoorn voor een groot deel is veranderd in een ijsbaan. Tot vanmiddag twee uur zaten 50 tot 100 gezinnen zonder water. Dat heeft de politie vanmorgen meegedeeld.

Vanmorgen rond zes uur kreeg de politie melding dat een deel van de Goudsmidshoeve in wijk De Maten blank stond. Om bij de breuk te komen, moest de Vegin een 2,5 meter diep gat graven van acht bij acht meter.

De breuk is volgens de politie ontstaan door werking van de ondergrond die uit veen bestaat. Met name veenlagen worden beïnvloed door de vorst. Een geparkeerde auto is gedeeltelijk weggezakt. Door de overstroming ontstond al snel een ijslaag van tien centimeter dikte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.